Lekker uit eten gaan in Istanbul, doe je prima in de uitstekende restaurants. In een land dat internationaal bekend staat om zijn fantastische keuken, kan je heerlijk genieten van uitgebreide Ottomaanse en mediterrane maaltijden. Veel restaurants in Istanbul worden ‘s avonds omgetoverd tot hippe clubs, waar je direct een dansje kunt wagen.

In Istanbul heb je duizenden restaurants in allerlei prijsklassen. Van kleine knusse restaurants, tot grote luxueuze restaurants waar tout Istanbul de vloer plat loopt. Istanbul heeft restaurants waarbij je mond openvalt van verbazing. De traditionele en vaak toeristische restaurants zitten in het oude gedeelte van de stad. Maar ga je boven de Gouden Hoorn, dan vind je vele hippe restaurants met prachtige uitzichten. Voor verse vis ga je naar het Aziatisch gedeelte om lekker aan de Bosporus te eten. In Moda waan je jezelf in Zuid-Frankrijk bij de leuke restaurants met een geweldig zicht op het water.

Istanbul leeft 24 uur per dag en het uitgaansleven is er dan ook uitstekend. Van even borrelen tot de hele nacht dansen, alles is er mogelijk. Ga naar de bekende clubs in Ortaköy of bezoek een levendig kroegje in de zijstraatjes van de Istiklal Caddesi. In Cihangir ervaar je de meer kunstzinnerige sfeer en in Tophane rook je een waterpijp. Voor ieder wat wils, dat is stappen in Istanbul.

De restaurants en clubs die wij je aanbevelen, zijn;

  • Reina
  • Lebi Derya
  • 360
  • Sortie
  • Pano Bar
  • Bloemenpassage
  • Müzedechanga
  • Mikla
  • Sunset

Ottosantral
Overdag open voor ontbijt, lunch, koffie of een diner, verandert Ottosantral ‘s avonds in een hippe club. De gloednieuwe club oogt industrieel en met zijn moderne uiterlijk zou het net zo goed in New York thuis passen. Je vindt Ottosantral op de campus van de Bilgi Universiteit, die ook nieuw gebouwd is. Voor de meeste taxichauffeurs is het moeilijk te vinden, maar ben je eenmaal op het juiste adres, dan heb je ook wat; een hippe bar, dansen met de locals en voor de liefhebbers ook nog een late night pizza.
Ma-zo van 9.00 tot 2.00, Santral Istanbul, Kazim Karabekir Caddesi 1, Eyüp, tel. +90 212 427 80 68, www.ottoistanbul.com

Nu Pera
Tepebasi barst van de trendy bars en restaurants. In het Nu Pera-gebouw alleen al zitten er drie bij elkaar, namelijk Locanta, NuClub en NuPera. NuPera bevindt zich op het dakterras en is alleen met mooi weer geopend. Lopend met je cocktail over de lichtgevende tegels naar de dakrand, heb je een mooi uitzicht. Het personeel is flitsend, de gasten zijn hip en de muziek staat hard. In het weekend is het er altijd erg druk.
Dagelijks van 12.00 tot laat, Mesrutiyet Caddesi 145-147, Tepebasi, Beyoglu, tel. +90 212 24 56 070.

Lucca
Ben je bekend met de Turkse jetset en wil je weten wie wat draagt en wie met wie date, dan ben je bij Lucca aan het juiste adres. Door de grote ramen is het goed zien en gezien worden, van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laat. Als het donker wordt rijden de sportwagens af en aan om meer modellen en beroemdheden af te leveren. Een waar spektakel.
Dagelijks van 9.00 tot 1.00, Cevdet Pasa Caddesi 51b, Bebek, tel. +90 212 257 12 55.

Geen tijd om alle bezienswaardigheden, cafés, restaurants en clubs te bezoeken? Bekijk dan onze Top 10 van plekken die je in ieder geval gezien en bezocht moet hebben.

 

 

Restaurants & clubs
Review deze pagina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.