Reisgidsen

Om geen bezienswaardigheid in Istanbul over te slaan, heeft Bezienswaardighedenistanbul.nl een aantal handige reisgidsen voor je op een rijtje gezet. In deze reisgidsen lees je alles over alle bezienswaardigheden in Istanbul; over alle moskeeën, winkels, markten, restaurants, musea, hotels en over de historie van de stad zelf. Hiernaast bevatten sommige gidsen ook kaarten van Istanbul, zodat je aan de hand hiervan de stad kunt verkennen.

Bekijk hier alle informatie >>

Lees hier verder over:

ANWB Extra – Istanbul + Stadskaart

Compacte reisgids inclusief grote uitneembare kaart. Met de beste Extra-tips voor overnachten, winkelen, eten en drinken en uitgaan.
Plus 15 geselecteerde hoogtepunten:

 • Midden in het leven – Hippodroom en Blauwe Moskee
 • Steen geworden geloof – de Hagia Sophia
 • Dromen uit de Oriënt – het Topkapipaleis
 • Schathuis van antieke kunst – het Archeologisch Museum
 • Sporen van het keizerlijk paleis – naar de Sokullumoskee
 • Afdingen als in de Oriënt – de Grote Bazaar
 • De mooiste moskee van Istanbul – de Süleymaniye Camii
 • In de goudglans van mozaïeken – Kariye Camii
 • Waar de kunst bloeit – Tophane en Istanbul Modern
 • Cultuur en La Bohème – rondom de Galatatoren
 • Antiquiteiten, boutiques en Çayhanes – Çukurcuma
 • Zien en gezien worden – flaneren in Istiklal Caddesi
 • Boottocht over de Bosporus – van Eminönü naar Tarabya
 • Zomervakantie op z’n Turks – de Prinseneilanden
 •  Op bedevaart – Eyüp aan de Gouden Hoorn

Marco Polo – Istanbul

Marco Polo reisgidsen, al meer dan 15 jaar de meest actuele, betrouwbare en compacte gids van iedere reiziger is nu compleet vernieuwd. De reisgids begint met een lijst van belangrijkste highlights, waarna in een aantal thema’s zoals bezienswaardigheden, feesten en evenementen, musea, winkelen, uitgaan en uitstapjes, het land verder ontdekt kan worden. Een gids in een eigentijdse en aantrekkelijke lay-out met prachtige foto’s, de bekende Marco Polo Insider Tips, maar ook nieuwe thema’s als Trends (Wat is nieuw op het gebied van muziek, kunst en architectuur), 24 uur actie (Een dag vol actie en belevenissen) en Low Budget (Bijzondere tips voor weinig geld door de hele gids). Bevat kleurenfoto’s, stadsplattegronden, taalwijzer en register.

Capitool Istanbul

De reisgids Istanbul is ideaal in gebruik vóór, tijdens en na de reis. Inmiddels is Capitool, met meer dan 100 titels, al jaren marktleider onder de reisgidsen. Door de combinatie van visuele uitbundigheid in de vorm van driedimensionale tekeningen van bezienswaardigheden en heel veel kleurenfoto’s én praktische bruikbaarheid door middel van verhelderende kaarten en compacte teksten onderscheiden de Capitool Reisgidsen zich van alle andere.

De Capitool Reisgidsen bevatten heel veel foto’s, illustraties en kaarten, opengewerkte tekeningen en plattegronden van de belangrijkste bezienswaardigheden en driedimensionale beelden van historische wijken. Met ook restaurants, accommodatie en vervoer. Inclusief uitneembare kaart. Capitool laat je de wereld zien!

Capitool Mini Istanbul

De Mini Capitools bieden wat je van een volwassen reisgids mag verwachten, maar dan in een handzaam formaat dat je moeiteloos in binnen- of achterzak steekt. De grootste verrassing is het formaat van de uitvouwkaart die achter in de gids te vinden is. Verrassend royaal, extreem duidelijk en overzichtelijk. Zo is Mini Capitool weliswaar lekker klein en handzaam, maar ook een gids die je de bestemming laat zien zoals alleen Capitool dat kan.De uitklapkaart bevat niet alleen een stratenregister maar ook een overzicht van het openbaar vervoer in die stad en een metrokaart. De Mini Capitool laat in 80 of 96 pagina’s de hoogtepunten van de stad zien met handige kleurcodes per wijk. Achter in de gids vindt u nog algemene uitdrukkingen die van pas komen bij het winkelen, uit eten gaan of het bezichtigen van de stad.

Istanbul – Naar de stad van weemoed

Naar Istanbul gaan is jezelf onderdompelen in de geschiedenis. De stad heeft bijna de respectabele leeftijd van 2700 jaar bereikt en onderging in dat lange leven vele metamorfoses. Nu is het een stad met ruim 11 miljoen inwoners, verdeeld over twee continenten, een stad met een rijke historie en veel vergane glorie – een stad van weemoed.

Een wandeling door Istanbul voert tegelijkertijd door heden en verleden, door de Romeinse, Byzantijnse, Ottomaanse en de hedendaagse geschiedenis. Dit boek is zo’n wandeling. Istanbul-kenner Hans van der Heijde neemt de lezer (die mee kan reizen of gewoon in zijn leunstoel kan blijven zitten) al vertellend mee door de stad, waarbij telkens wordt stilgestaan voor het overdenken van de grote geschiedenis, maar ook van eetgewoontes, alledaagse straattaferelen en andere bezienswaardigheden.

De geschiedenis van Istanbul
Istanbul is met zijn zestien miljoen inwoners de grootste stad van Turkije, strategisch gelegen op de beide oevers van de Bosporus en daarmee de enige stad ter wereld die zich over twee werelddelen uitstrekt. Het is ook een stad met een zeer rijke en roemruchte geschiedenis: van het vroegste begin als de Griekse kolonie Byzantium, vervolgens als de christelijke stad Constantinopel en, na de Turkse inname in 1453, het islamitische Istanbul. Een geschiedenis getekend door oorlogen, opstanden, kleurrijke overheersers en natuurrampen maar ook met een rijke cultuur, prachtige gebouwen, even betoverende als mysterieuze wijken en een unieke atmosfeer. In deze biografie over Istanbul wordt haar geschiedenis ontsloten en geeft deze intrigerende stad een paar van haar geheimen prijs, waarbij zowel het fascinerende verleden als de hedendaagse geschiedenis tot leven komt.

Groene Gids Week-end Istanbul
Voor wie slechts één compacte stadsgids in zijn tas wil stoppen en toch geen enkele bezienswaardigheid of top adres wil missen. Dé gids om Istanbul écht te ontdekken: de plaatsen waar u de stad in zijn authenticiteit proeft, de evenementen van het ogenblik, de heerlijkste shoppingadressen… En daarbovenop, een handige kaart van het openbaar vervoer en een uitneembaar stadsplan waarop alle in de gids besproken restaurants en hotels zijn aangeduid.

Istanbul
Istanbul is een stad waarin het moderne, westerse leven samengaat met oosterse elementen. De stad aan beide kanten van de Bosporus vormt al duizenden jaren een brug tussen Azië en Europa en is zodoende een plaats vol contrasten. Heden ten dage is het een snel veranderende, Turkse metropool, die opnieuw het vizier op Europa richt. Toch zijn de oosterse invloeden ook nog alom duidelijk aanwezig.

Deze gids schenkt aandacht aan de bekende bezienswaardigheden, maar staat ook uitgebreid stil bij onderwerpen die meestal minder aandacht krijgen, zoals de moderne buitenwijken met hun hoogbouw, waardoor de skyline van de stad drastisch aan het veranderen is; de 19de eeuw met zijn grote veranderingen in de politiek en het leven van alledag; de oevers van de Bosporus, waarop zich een belangrijk deel van het drukke leven van de stedelingen afspeelt. De stad verandert razendsnel en geeft nu bovendien, onder meer als gevolg van bouwwerkzaamheden, talloze geheimen uit het verleden prijs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.