Istanbul in één dag

Eerste bezoek aan Istanbul, geen idee wat te bezoeken en wat de bezienswaardigheden van deze stad zijn? Ontdek Istanbul in één dag met deze excursie en krijg een goede indruk van wat de hoofdstad van Turkije te bieden heeft. Tijdens deze excursie bezoek je de zes belangrijkste bezienswaardigheden van Istanbul. Deze bezienswaardigheden laten je alles zien van zowel de cultuur als de geschiedenis van Istanbul.

Bekijk hier alle informatie >>

Lees hier verder over:

Wat is mogelijk als je Istanbul in één dag wilt verkennen?

Je verkent Istanbul met gids. Deze gids kan je alles vertellen over Istanbul en tips geven voor de rest van je vakantie. Halverwege de excursie kun je kennis maken met de Turkse keuken tijdens een traditionele Turkse lunch.

Er wordt een uitgebreide wandeling gemaakt door de wijk Sultanahmet. Deze wijk wordt gezien als één van de grootste toeristische trekpleisters van Istanbul. Een groot deel van de bezienswaardigheden die bezocht gaan worden mede als diverse architectonische en historische pronkstukken , liggen in deze wijk.

Topkapi Paleis

Laat je betoveren door de pracht en praal van het Topkapi paleis. Ooit was dit paleis het onderkomen van de sultan. Tegenwoordig doet het dienst als musea. De collectie van het musea bestaat uit wapens, porselein, koper en goud keukengebruiksvoorwerpen, de paleis schat cadeaus gekregen tijdens huwelijken en geboortes zien of geniet van het uitzicht in één van de vier binnentuinen.

Hagia Sophia

Hagia Sophia werd ooit gebruikt als kerk, later werd dit gebouw als Moskee gebruikt. Tegenwoordig is Hagia Sophia een museum en staat hij genoteerd op de lijst van UNESCO.

Blauwe Moskee

Met zijn zes minaretten en verschillende koepels is de blauwe moskee kenmerkend voor de skyline van Istanbul. Deze moskee heeft zijn naam te danken aan de vele handgeschilderde blauwe tegeltjes die aan de binnenkant van de moskee te vinden zijn.

De blauwe moskee werd gebouwd in opdracht van sultan Ahmet I. Zij doel was een moskee die nog groter en vooral indrukwekkender was dan Hagia Sofia. Deze moskee is nog steeds in gebruik en buiten gebedstijd om geopend voor publiek.

Grote bazaar

De grote bazaar is een gigantisch overdekt winkelcentrum met zestig winkelstraten en meer dan duizend verschillende winkels. De winkels verkopen o.a. sieraden, tapijten, specerijen en antiek. Ook als je niet van plan bent om iets te kopen is deze bazaar een lust voor het oog en zul je genieten van de sfeer.

De grote bazaar is op zondag gesloten en op maandag is Hagia Sophia gesloten. Mocht je een excursie op één van deze dagen hebben, dan zal er een alternatief geboden worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.