Grote Bazaar

De Kapalıçarşı, oftewel de Overdekte Bazaar, is één van de meest bekende markten van Istanbul. Wil je de romantische sfeer van het oude Istanbul proeven? Trek dan een dag uit om deze Grote Bazaar te bezoeken. Al slenterend langs de vele kramen, afdingend op de producten en zittend op de terrasjes om de mensenmassa die aan je voorbijkomt te bekijken, waan je je in een zestiende-eeuwse wereld.

Bekijk hier alle informatie >>

Lees hier verder over:

Grootste overdekte markt ter wereld, de Grote Bazaar

De Grote Bazaar  in Istanbul is één van de grootste overdekte markten in de wereld met maar liefst zestig straten en ruim vijfduizend winkels. De markt wordt dagelijks bezocht door zo’n 250.000 tot 400.000 mensen. De Grote Bazaar staat bekend om zijn vele sieradenwinkeltjes, handgeschilderd keramiek, kleden en tapijten, borduurwerk, kruiden en specerijen en antiekwinkels. Veel van de winkeltjes en kramen zijn gegroepeerd naar het type product dat ze verkopen, met speciale gebieden voor bijvoorbeeld leer en gouden sieraden.

De overdekte bazaar is al sinds 1461 een belangrijke handelsplaats en zijn labyrintische bolwerk wordt gekenmerkt door twee gekoepelde gebouwen, waarvan de eerste gebouwd is tussen 1455 en 1461 in opdracht van Sultan Mehmed de Veroveraar. De markt is in de zestiende eeuw enorm uitgebreid onder het bewind van Sultan Suleiman de Verhevene en onderging in 1894 een grote renovatie als gevolg van een aardbeving.

In het grote complex zijn twee moskeeën te vinden, vier fonteinen, twee hamams en diverse cafés en restaurants. In het midden vind je de hoge koepel van de Cevahir Bedesten, waar de meest waardevolle items en antieke voorwerpen uit het verleden te vinden zijn, zoals meubels, koper, barnstenen gebedskralen, wapens, pictogrammen, spiegels met parels, waterpijpen, horloges en klokken, kandelaren, oude munten en gouden en zilveren sieraden.

Ingangen van de Grote Bazaar

De Grote Bazaar heeft vier hoofdingangen. Je vindt ze aan het einde van de twee hoofdstraten van de markt.

Openingstijden
De overdekte bazaar is geopend van maandag tot en met zaterdag van 9.00 uur tot 19.00 uur en tijdens feestdagen.

Route naar de Grote Bazaar
Om bij de Grote Bazaar te komen, kan je de tram naar Beyazit, Üniversite or Sirkeci nemen. De bazaar bevindt zich op ongeveer vijftien minuten lopen vanaf de Aya Sofya en Blauwe Moskee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.