Excursie Dolmabahce paleis

Met deze excursie maak je kennis met twee delen van Istanbul, Azië en Europa. Behalve de Bosporus brug zal je met deze excursie ook naar de Camlica heuvel en het Dolmabahce paleis gaan. Met een comfortabele bus wordt je naar het Dolmabahce paleis gebracht waar deze vijf uur durende excursie met Engelstalige gids begint. Tijdens de busreis zal de gids je verschillende tips geven voor de rest van je verblijf in Istanbul en vertellen over de geschiedenis van deze stad.

Bekijk hier alle informatie >>

Lees hier verder over:

Camlica heuvel:

DolmabahceDeze heuvel is het hoogste punt van Istanbul en staat garant voor een adembenemend uitzicht over de stad. De heuvel bevindt zich in het Aziatische deel van Istanbul.

Bosphorus brug.

Na het bezoek aan Camlica heuvel zal de bus via Bosphorus brug naar het Dolmabahce paleis reizen. Deze brug is de verbinding tussen Europa en Azië en hangt 65 meter boven het wateroppervlakte. De Bosphorus brug hoort bij de twaalf langste bruggen van de wereld. Als de bus over de brug rijdt, geniet je van het uitzicht vanuit de bus over twee werelddelen. Voor voetgangers en fietsers is het niet mogelijk over de brug te reizen.

Dolmabahce paleis.

Dolmabahce paleis heeft een prachtige ligging langs de rivier Bosporus. Wat dit paleis anders maakt dan de andere paleizen in Istanbul, is dat Dolmabahce paleis het eerste paleis van Istanbul is dat gebouwd werd in een Europese stijl.

Dit paleis bevat twee bijzondere schatten, een gigantische kroonluchter die geschonken werd door koningin Victoria. Deze kroonluchter heeft 750 lampen en is de grootste van de wereld. De tweede schat zijn de vele tapijten die te vinden zijn in het paleis.

Je waant je een sultan als je door Dolmabahce paleis wandelt en niet alleen vanwege de gigantische kroonluchter en prachtige tapijten. Alle kamers zijn gedecoreerd en voorzien van passende meubels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.