Eten en drinken

Wanneer je in Istanbul op vakantie bent, ben je op de juiste plek om een uitstekend hapje te eten. Of het nu gaat om een snelle hap of een uitgebreide maaltijd na het bekijken van alle bezienswaardigheden in Istanbul, je hebt de goede restaurants en cafés voor het uitkiezen. De Turkse keuken kent internationale roem en wordt alom gewaardeerd.

Bekijk hier alle informatie >>

Lees hier verder over:

Eten en drinken

Turken besteden veel aandacht en liefde aan het voorbereiden van hun maaltijden en dat kan je proeven én zien. De gerechten zijn mooi opgemaakt en worden op mooi servies opgediend. De Turkse keuken is zeer divers en uitgebreid, wat mede komt door de vele streekgerechten. Iedere regio in Turkije kent dan ook zijn eigen specialiteiten. De meeste gerechten zijn gebaseerd op gegrild vlees of vis, vele soorten salades, vers fruit en groenten. De Turkse bevolking is ook gek op brood, wat bij elke maaltijd mee geserveerd wordt, zowel in restaurants en cafés, als bij de mensen thuis. Hiernaast worden veel maaltijden ook gecombineerd en geserveerd met yoghurt.

Cay

Cay, oftewel thee, is met stipt volksdrank nummer één. De Turken zijn er gek op en drinken het vaak en veel. Cay, met zijn typische aroma,  wordt geserveerd in kleine, dunne glaasjes. Ook ayran is een bekende drank. Deze mengeling van Turkse yoghurt, water en zout, wordt vaak in de zomer gedronken tegen de dorst en bij een behoefte aan mineralen. De nationale drank van Turkije is raki. Deze anijslikeur wordt aangelengd met water en wordt dan melkwit van kleur. Over het algemeen wordt raki bij het eten gedronken. Na het eten is er tijd voor Turkse koffie, oftewel kahve, een soort Turkse mokka.

Wat zijn nu de gezellige adresjes om snel een hapje te eten, een drankje te doen of uitgebreid te dineren? Wij hebben een aantal cafés, restaurants en clubs voor je op een rijtje gezet.

Wil je na je ontbijt, lunch of brunch gezellig gaan shoppen? Neem dan een kijkje bij de sfeervolle bazaars en markten die wij voor je op een rijtje hebben gezet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.