Çukurcuma

Ontdek het nieuwe Istanbul, het Istanbul dat Europeanen niet kennen. Breng een avond door in Çukurcuma, het hippe Boheemse district, waar mooie wandtapijten en neon rock-en-roll uithangborden worden afgewisseld met bijzondere kandelaars en spiegels omgeven door vervagende sterretjes. Een wereld op zichzelf.

Bekijk hier alle informatie >>

Lees hier verder over:

Unieke producten van Çukurcuma.

Bezienswaardigheden Istanbul | Cukurcuma boetiekje met unieke kleding.Verscholen in het kloppende hart van Istanbuls stijlvolle Beyoğlu district, gooit Çukurcuma alle clichés overboord die Istanbul kenmerken als stad waar Azië en Europa elkaar ontmoeten. De wijk gaat terug in de historie en laat je kennismaken met ontwerpers die een frisse en minimalistische stijl hebben. In de boetiekjes kom je dan ook unieke kleding tegen, vaak ontworpen door de eigenares zelf. Met de charme van een oude vlooienmarkt in een luxe café en galerie district, was het gebied ooit de thuishaven van een grote Griekse gemeenschap. Veel winkeleigenaren zijn dan ook afstammelingen van niet-Turkse inwoners, wiens families al eeuwen in het gebied wonen.

Antiek is echt antiek in Çukurcuma.

Ook voor antiek ben je in Çukurcuma aan het juiste adres. Het zijn echter geen typische antiekwinkeltjes waar je al struinend op zoek gaat naar oude spullen. Je vindt hier echt waardevolle antiek, zoals een kandelaar gegraveerd met het officiële signatuur van een Ottomaanse sultan. Deze zul je niet snel ergens anders tegenkomen. Sommige winkeltjes staan vol met bijzonderheden uit de Ottomaanse tijd en met Turkse culturele memorabilia. Hiernaast vind je ook avant-garde kunstwinkels en is er de mogelijkheid om workshops te volgen.

Bezoekersinformatie Çukurcuma

  • Adres: Aga Hamami Sokak, Ayhan Isik Sokagi en Hayriye Sokak, Çukurcuma.
  • Website: www.cukurcume.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.