Shopping malls Akmerkez, Cevahir en Galleria

Istanbul heeft een aantal moderne shopping malls waar je alle leuke en bekende winkels en merken zoals Zara, Nike en Topshop onder één dak vindt. De shopping malls zijn erg populair bij Turken en vooral in de weekenden is het er erg druk. Het winkelpersoneel is er erg behulpzaam; de kleding die je wilt passen, wordt voor je in het kledinghokje gehangen, andere maten worden je aangereikt en ook als iets je niet staat, word je dat gewoon verteld. Je hoeft je niet te haasten tijdens het shoppen, want de shopping malls in Istanbul zijn ook ’s avonds open. We belichten hier drie shopping malls, namelijk Akmerkez in Etiler, Cevahir in Sisli en Galleria in Atakoy.

Bekijk hier alle informatie >>

Lees hier verder over:

Het luxe shopping center Akmerkez.

AkmerkezIn Akmerkez vind je alle internationale bekende merken onder één dak. Akmerkez is gevestigd in Etiler, een buurt in het Besiktas district en één van de favoriete wijken onder de elite van Istanbul. Ook zit het in de buurt van de zakendistricten Levent en Maslak.

Het vier verdiepingen tellende winkelcentrum heeft bijna 250 winkels op een oppervlakte van 180.000 vierkante meter. Akmerkez, dat in 1993 geopend is, is makkelijk bereikbaar via het openbaar vervoer vanaf de verschillende wijken in Istanbul. Dat je er goed kan shoppen, is bevestigd door het ICSC, het International Council of Shopping Centers, dat het in 1995 tot  beste shopping mall van Europa heeft gekozen.

In 1996 werd het nogmaals erkend als beste shopping center van de wereld en kreeg het de International Design and Development Award. Het moge duidelijk zijn dat Akmerkez een unieke plek is om te shoppen, maar geen enkel winkelcentrum heeft twee van deze titels op haar naam staan. In 2010 werd Akmerkez ook nog geëerd met de prijs voor het mooiste interieur door de European Commercial Property Awards.

Bezoekersinformatie Akmerkez Shopping Center

  • Openingstijden: Het winkelcentrum is dagelijks geopend van 10.00 uur tot 22.00 uur.
  • Adres: Ulus Cd. (Street) N:Akmerkez Shopping Center Photos3, Etiler, Istanbul.
  • Website: www.istanbulshoppingbazaars.com

Galleria

Het winkelcentrum Galleria was het eerste winkelcentrum van Istanbul en is in 1988 geopend. Het ligt op een paar kilometer afstand van Ataturk Airport. Gallerie Shopping Mall heeft dagelijks zo’n 45.000 bezoekers en telt 141 winkels, van luxeartikelen tot artikelen van bekende merken, zoals Adidas, Atasay, Deriden, Goldas, Lacoste, Levis, Nike, Quiksilver en andere soortgelijke merken. Wanneer je een hapje wilt eten, heb je in het winkelcentrum een ruime keuze in restaurants. Ook bevat Galleria een parkeergarage, een apotheek, een stomerij, postkantoor, carwash en verschillende banken. Hiernaast is er ook ruimte voor evenementen in de grote evenementenhal en heeft het winkelcentrum een bowlingbaan, een Migros Store en een enorme bioscoop met 15 zalen.

Bezoekersinformatie Galleria Shopping Mall
  • Openingstijden: Dagelijks geopend van 10.00 uur tot 22.00 uur.
  • Adres: Sahil Yolu Atakoy, Bakirkoy, İstanbul.
  • Website: www.istanbulshoppingbazaars.com
Cevahir

Cevahir is met 3.561.000 vierkante meter het grootste winkelcentrum van Europa en het op twee na grootste ter wereld. De bouw startte in 1990 en ruim vijftien jaar later, in 2005, werd het geopend. De Cevahir Shopping Mall krijgt dagelijks zo’n 190.000 bezoekers en ligt tussen de wijken Mecidiyekoy en Sisli.

In de 280 winkels die de shopping mall rijk is, kan je naar hartenlust de hele dag winkelen. Je vindt er winkels van bekende merken als Esprit, Selfridge, Mothercare, River Island. Benetton, Massimo Dutti, Jack & Jones, La Senza, Zara, BSB, Adidas, Dockers, Levis, Kappa, Fornarina, Reebok, Converse, Vero Moda, Topshop, Miss Guess World en nog vele andere merken. Cevahir telt maar liefst 34 fastfood restaurant, waaronder Burger King, McDonalds, Pizza Hut en Dominos. Hiernaast vind je er ook veertien exclusieve restaurants waar je uitgebreid kunt dineren. De enorme bioscoop heeft dertien zalen en plaats voor 2.500 bezoekers. In het 58.000 vierkante meter grote amusementscentrum, bevinden zich ook nog een bowlingbaan en een kinderpark.

Bezoekersinformatie Cevahir Shopping Mall

  • Openingstijden: Dagelijks geopend van 10.00 uur tot 22.00 uur.
  • Adres: Buyukdere Cd. N:22, Mecidiyekoy / Sisli, Istanbul
  • Website: www.istanbulshoppingbazaars.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.