Bezienswaardigheden in Istanbul
Handig op reis:
Bezienswaardigheden Istanbul
Istanbul, een wereldstad waar Europa en Azië samensmelten en een stad met duizenden jaren historie. Een waar openluchtmuseum, met zijn meer dan vijfhonderd moskeeën, kerken, paleizen en musea. Wij hebben alle mooie en bekende bezienswaardigheden in Istanbul voor je op een rijtje gezet. Zo weet je welke bezienswaardigheden je bij een bezoek aan deze metropool absoluut niet mag overslaan.
Kies je taal | Choose your language
    Translate to:

Like ons op Facebook
Top 5 excursies in Istanbul

Excursie Dolmabahce paleis

Met deze excursie maak je kennis met twee delen van Istanbul, Azië en Europa. Behalve de Bosporus brug zal je met deze excursie ook naar de Camlica heuvel en het Dolmabahce paleis gaan. Met een comfortabele bus wordt je naar het Dolmabahce paleis gebracht waar deze vijf uur durende excursie met Engelstalige gids begint. Tijdens de busreis zal de gids je verschillende tips geven voor de rest van je verblijf in Istanbul en vertellen over de geschiedenis van deze stad.

Camlica heuvel

Deze heuvel is het hoogste punt van Istanbul en staat garant voor een adembenemend uitzicht over de stad. De heuvel bevindt zich in het Aziatische deel van Istanbul.

Bosphorus brug

Na het bezoek aan Camlica heuvel zal de bus via Bosphorus brug naar het Dolmabahce paleis reizen. Deze brug is de verbinding tussen Europa en Azië en hangt 65 meter boven het wateroppervlakte. De Bosphorus brug hoort bij de twaalf langste bruggen van de wereld. Als de bus over de brug rijdt, geniet je van het uitzicht vanuit de bus over twee werelddelen. Voor voetgangers en fietsers is het niet mogelijk over de brug te reizen.

Dolmabahce paleis

Dolmabahce paleis heeft een prachtige ligging langs de rivier Bosporus. Wat dit paleis anders maakt dan de andere paleizen in Istanbul, is dat Dolmabahce paleis het eerste paleis van Istanbul is dat gebouwd werd in een Europese stijl.

Dit paleis bevat twee bijzondere schatten, een gigantische kroonluchter die geschonken werd door koningin Victoria. Deze kroonluchter heeft 750 lampen en is de grootste van de wereld. De tweede schat zijn de vele tapijten die te vinden zijn in het paleis.

Je waant je een sultan als je door Dolmabahce paleis wandelt en niet alleen vanwege de gigantische kroonluchter en prachtige tapijten. Alle kamers zijn gedecoreerd en voorzien van passende meubels.

Excursie Dolmabahce paleis

Rate this post